kokoajan kotona

Veikkaampa etten ole ainut, jolla meinaa tällä hetkellä vähän pää hajota ja seinät kaatua päälle. Meidän kotona on ainakin tullut erittäin selväksi se, että jokainen meistä haluaisi palata jo normaaliin arkeen.
Minä kaipaan todella paljon sitä, että pääsisi näkemään kavereita, käymään Hyvinkäällä mun vanhemmilla tai vaan ylipäätään pääsisi johonkin pois kotoa.
Alelle alkaa 3 viikon jälkeen riittämään kotitoimiston ylläpitäminen kun vauhdikas taapero on kokoajan jaloissa pyörimässä.
Ja kyllä tämä edellä mainittu vauhdikas  ja todella sosiaalinen taaperokin kaipailee jo isovanhempiaan tai ylipäätään muutakin seuraa kuin äiti ja iskä. Ja huomaa Rudin tylsistymisen kun omat lelut on käyty sata kertaa läpi ja joka päivä on samat leikit. Lapsi jotenkin kummallisesti eksyy tekemään kaikenmaailman tihutöitä heti kun tylsyyden tunne valtaa pikkasenkin mielen...

Kieltämättä alkaa itsellä olemaan ideat lopussa, miten viihdyttää lasta uusilla tavoilla.
Toimivaksi havaittuja puuhia viime päivinä ovat olleet:

Ulkoilu! Nyt on säät olleet loistavia ulkoiluun. Meidän kerrostalon sisäpihan leikkipaikka on aivan riittävä jos ei vaunulenkille jakseta aina lähteä. Rudille riittää toistaiseksi mainiosti maassa möyriminen, keinuminen ja hiekkalaatikolla ihmettely.
Jos ei ulkoilemaan jakseta lähteä, on onni omistaa iso lasitettu parveke. Aurinkoisena päivänä partsilla on super lämmin ja siellä viihtyy koko perhe.
Saippuakuplien puhaltelu on kivaa hommaa. Tulee ihan oma lapsuus mieleen. Rudista on hauskaa ihastella, napata niitä ja ihmetellä, että mihin ne katosi..
























Kirjojen lukeminen on aina hyvä vaihtoehto ja siihen pitäisi oikeasti panostaa paljon enemmän. Aiemmin luettiin päivittäin Rudille, kun kirjat oli hyllyssä esillä. Mutta kun tuo pikku jyrsijä huomasi kuinka kiva niitä on nakertaa ja kaikki kirjat alkoi olla hajoamispisteessä niin siirsin ne kaappiin piiloon. Siellä ne olleet piilossa näköjään myös multa kun en oo muistanut lukea niitä Rudille yhtään.. Teinkin muistilapun laatikkoon, jotta muistaisin paremmin.. ja voin sanoa, että tuo lappunen on auttanut todella paljon oikeasti!

Meillä kuunnellaan paaaljon musiikkia, laulan lapselleni paljon ja rummutellaan käsillä joka paikkaa. Vein tämän yksi päivä astetta pidemmälle ja keksin järjestää oman pikku kattilakonsertin. Pari kattilaa lattialle ja muutama eri "rumpukapula" käyttöön ja sitten vain soittamaan. Kyllä ainakin lapsi tykkäs ja mustakin se oli hauskaa. Voin vaan uskoa, että naapureista ei ihan yhtä hauskaa kuunneltavaa..

Seuraavaksi testiin voisi mennä askartelu ja maalaaminen kun vaan keksin ensin, että mitä tuon ikäisen kanssa voisi tehdä.
Jos muilla tulee hyviä ideoita niin saa vinkata!

Ja hei onhan tässä positiivista se, että saa viettää perheen kanssa laatuaikaa oikein toden teolla! Nautitaan siitä nyt!

Kommentit

Suositut tekstit